Штайнмаєр закликав Україну і РФ утриматися від загострення ситуації

Штайнмаєр закликав Україну і РФ утриматися від загострення ситуації
Фото з відкритих джерел

Голова МЗС Німеччини констатував відсутність прогресу у мирних переговорах через «безкомпромісність обох сторін»

Німеччина закликає Україну і Російську Федерацію утриматися від подальшого загострення ситуації після провокацій у Криму.

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, оприлюдненій на сайті німецького МЗС.

«Ми очікуємо, що обидві сторони утримаються від кроків, які можуть призвести до подальшого загострення ситуації», - сказано в заяві.

У той же час він закликав обидві сторони продовжити роботу над реалізацією мінських угод.

«Вже кілька тижнів ми працюємо над угодою з розведення сторін конфлікту. Домогтися її не вдалося через безкомпромісність обох сторін. Незважаючи на інтенсивні зусилля, немає також прогресу ні в питанні поліпшення ситуації з безпекою в східній частині України, ні в необхідній угоді про місцеві вибори», - додав Штайнмаєр.

Нагадаємо, 10 серпня Росія звинуватила Україну у підготовці теракту в окупованому Криму. ФСБ РФ також заявила про ліквідацію агентурної мережі української розвідки на півострові. У Федеральній службі безпеки стверджують, що затримали громадян як України, так і Росії, а керував цією мережею нібито Євген Панов, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, який також затриманий і вже дав свідчення. В опублікованому ФСБ відео з боєприпасами, нібито вилученими в українських «диверсантів», Панова показують у наручниках. Його супроводжували співробітники російських спецслужб.

Пізніше в МЗС РФ заявили, що в результаті ліквідації нібито української диверсійної групи, крім Панова, був затриманий Андрій Захтій. Його громадянство не уточнюється. Кримські правоохоронці з'ясували, що Захтій родом з міста Борислав, Львівської області, проте останнім часом він жив у Євпаторії. У той же час виявилося, що Захтія внесено в базу ресурсу «Миротворець» як учасника антиукраїнських акцій у Криму в березні 2014 р.

У Генштабі ЗСУ вважають, що заяви ФСБ про нібито спробу прориву українських військ на Кримможуть бути інформаційною частиною антитерористичних навчань РФ. У Міноборони заяву ФСБ розцінили як спробу виправдати агресію Росії в Криму. Президент Петро Порошенко назвав цинічними російські звинувачення у підготовці Україною терактів у Криму. У МЗС України засудили російські звинувачення і назвали їх черговою провокацією.

Після заяв Кремля і звинувачень РФ України в організації терактів на півострові Порошенко доручив привести в повну бойову готовність сили на адмінкордоні з Кримом і в зоні АТО. Крім того, президент доручив посилити охорону всіх стратегічних об'єктів для запобігання терактам. МЗС отримав доручення організувати переговори у «нормандському форматі» в тристоронньому режимі і з Путіним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: