Штайнмаєр закликає укласти з Росією нову угоду про озброєння

Штайнмаєр закликає укласти з Росією нову угоду про озброєння

Очільник німецького МЗС побоюється, що активізація військових навчань Росії і країн НАТО може спричинити обопільну ескалацію

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликає укласти з Росією нову угоду щодо контролю над озброєннями. Така заява німецького міністра оприлюднена 26 серпня в газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung на тлі побоювань, що активізація військових навчань Росії і країн НАТО може спричинити обопільну ескалацію.
Штайнмаєр наголошує, що в час, коли Росія з 2014 року порушила основні принципи світового порядку, «ми всі повинні бути єдині в прагненні уникнути подальшого повороту до спіралі ескалації», повідомляє Радіо Свобода.
На думку очільника МЗС Німеччини, нові домовленості щодо контролю над озброєннями допоможуть реалізувати «заходи для прозорості, зниження ризиків і підвищення довіри».
«Ми прагнемо структурованого діалогу з усіма партнерами, які несуть відповідальність за безпеку нашого континенту», – додав Штайнмаєр.
У червні цього року партнери Німеччини по НАТО критикували позицію німецького міністра, коли він назвав «брязканням зброєю» військові навчання сил Альянсу в Східній Європі, які, вважає Штайнмаєр, можуть ще більше загострити напруженість у відносинах із Росією.
Нещодавно очільник німецького зовнішньополітичного відомства повернутися з Росії, з переговорів зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим.
Читайте також статтю «Главкома» Язик Штайнмаєра доведе

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: