Шпек: Багато банків, що були ліквідовані, самі в тому винні

Шпек: Багато банків, що були ліквідовані, самі в тому винні

Голова Незалежної асоціації банків України, екс-міністр економіки Роман Шпек

Зараз банки мають достатньо інструментів вибрати оптимальний шлях подальшої роботи, зазначив Шпек

Голова Незалежної асоціації банків України, екс-міністр економіки Роман Шпек вважає, що більшість із виведених з українського ринку банків самі в тому винні. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Треба бути чесними. Багато банків, що були виведені з ринку, самі в тому винні. Є жорстка, але справедлива приказка: порятунок потопельника - справа його рук. Колись дуже модно було мати банк, який обслуговував твій бізнес. Але це не лише статусно, а й відповідально. Це – затратний бізнес, який потребує постійних інвестицій і якісного менеджменту, і далеко не всі виявилися до цього готовими», - зазначив Шпек.

За його словами, зараз банки мають достатньо інструментів вибрати оптимальний шлях подальшої роботи. «Вони можуть або докапіталізовуватися, згідно з графіком НБУ, залучивши в капітал додаткові кошти, або об’єднатися з іншими. Тепер ця процедура стала коротшою і простішою (термін проведення процедури об’єднання/злиття банків з 1,5 року, орієнтовно, скоротився до трьох місяців). До того ж, стало можливим врегулювання питання, пов’язаного з припиненням банківської діяльності без ліквідації юридичної особи. Банки, які не встигають докапіталізуватися, можуть залишити банківський ринок без навантаження на Фонд гарантування вкладів фізосіб. І є банки, що скористалися цією можливістю», - розповів експерт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: