Sea Breeze 2018: ескадра кораблів вийшла у відкрите море

Sea Breeze 2018: ескадра кораблів вийшла у відкрите море
Ескадра кораблів у Чорному морі
Фото: Думская

Задіяні в маневрах кораблі від Болгарії, США, України і Туреччини вийшли з Одеської гавані

У районі Одеси проходить активна фаза українсько-американських навчань Sea Breeze 2018 - ескадра кораблів багатонаціональних сил вийшла з Одеської гавані у відкрите море.

Тим часом морська піхота здійснила десантування з допомогою системи «Адаптер».

«Задіяні в маневрах кораблі від Болгарії, США, України і Туреччини вийшли з Одеської гавані й зараз перебувають у визначеному районі для виконання відповідних навчально-бойових завдань. Відповідно до сценарію навчань, кораблі виконуватимуть артилерійські вправи, проведуть тактичну підготовку, а також пошук турецької субмарини і амфібійну операцію", - зазначили в ВМС України.

Вправи і тренування триватимуть до 13 липня, після чого кораблі повернуться в Одеську гавань і продовжать виконання завдань, згідно з планом навчань.

Морські піхотинці в рамках берегового компонента навчань здійснювали десантування з допомогою системи «Адаптер» і нічні стрибки з парашутом, причому у вправах з десантування взяли участь курсанти Військової академії Одеси.

За словами керівника занять, усі військовослужбовці успішно впоралися з випробуваннями і готові до виконання завдань за призначенням.

Як повідомлялося, у навчаннях Sea Breeze 2018 беруть участь флагман 6-го флоту ВМФ Сполучених Штатів USS Mount Whitney, ескадренний есмінець США УРО USS Porter, турецький фрегат TCG Yavuz, болгарський корвет BGS Bodri, турецький підводний човен TCG Yildiray, понад два десятки кораблів і катерів ВМС ЗС України і ДПСУ, а також 25 літаків і гелікоптерів.

До слова, авіатори ВПС і морської авіації виконали показові маневри на аеродромі Кульбакіно Миколаївської області у четвер, 12 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: