СБУ не знайшла доказів причетності військових з «Айдару» до тероризму

СБУ не знайшла доказів причетності військових з «Айдару» до тероризму
Акція протесту 19 червня на Банковій
Фото: Станіслав Груздєв / «Главком»

Слідчі Служби безпеки України у результаті здійснених заходів не здобули фактичних даних, що свідчили б про вчинення військовослужбовцями батальйону територіальної оборони «Айдар» кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) КК України. Про це інформує прес-центр СБУ, повідомляє «Главком».

Слідчі дії проведено на виконання ухвали Шевченківського райсуду Києва, зазначили у спецслужбі.

Водночас, під час розслідування СБУ отримала дані щодо вчинення окремими колишніми та діючими військовослужбовцями батальйону «Айдар» у складі злочинної групи низки злочинів насильницького спрямування. СБ України прийняла рішення про передачу отриманих фактичних даних до Сватівського відділу поліції ГУНП у Луганській області, де вже розслідуються інші правопорушення, вчинені злочинною групою військовослужбовців «Айдару».

Нагадаємо, 19 червня під будівлею Адміністрації президента протестували бійці батальйону «Айдар». Зокрема, вони вимагали відставки глави СБУ Василя Грицака. Акцію протесту вони пояснюють тим, що правоохоронні органи нібито звинувачують їх у тероризмі. Під час акції між айдарівцями та охороною АП виникла штовханина, в одного з правоохоронців мітингарі намагалися відібрати шолом і захисне спорядження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: