СБУ допитала ректора угорського інституту на Закарпатті

СБУ допитала ректора угорського інституту на Закарпатті

23 жовтня Ілдіко Орос під час публічного виступу у Будапешті заявила, що в Україні угорців нібито переслідують «фашистськими методами»

Розмова з Ілдікою Орос зі співробітниками СБУ відбувалася у рамках розгляду депутатського звернення

Ректора Закарпатського угорського інституту ім.Ф.Ракоці Ілдіку Орос, яка є також депутатом Закарпатської облради, викликали на розмову до СБУ з приводу заяв про «утиски угорців в Україні фашистськими методами».

Про це повідомила речник Управління СБУ в Закарпатській області Людмила Кошунова, пише Укрінформ.

За словами Кошунової, розмова відбувалася у рамках розгляду депутатського звернення, що надійшло до СБУ від одного із українських нардепів стосовно виступу Орос у Будапешті, де вона неоднозначно висловлювалася щодо стану угорської меншини в Україні.

«Ректора Закарпатського угорського інституту було запрошено до Управління СБУ в Закарпатській області для надання пояснень з приводу питань, викладених у депутатському зверненні», - сказала Кошунова.

Як повідомили в СБУ, бесіда з Орос відбувалася 14 листопада в межах чинного законодавства та за спокійних обставин.

Сама Ілдіко Орос в угорських ЗМІ повідомила, що на бесіді в СБУ вона надала пояснення, що на виступі в Будапешті керувалася лише своїми думками.

Нагадаємо, 23 жовтня Орос під час публічного виступу у Будапешті на акції вшанування жертв Угорської революції 1956 року заявила, що в сучасній Україні угорців нібито переслідують «фашистськими методами». За її словами, в останні роки регулярними стали телепрограми, які компрометують угорців. В країні постійно плюндруються пам’ятники, пам’ятні дошки, історію угорців переписують, звучало у виступі Орос. А на одному із сайтів, за її словами, виклали «список смерті» закарпатських угорців, за яким їх начебто вимагають депортувати з України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: