Садовий не зміг переконати своїх голодувальників під АП. Акція продовжиться

Садовий не зміг переконати своїх голодувальників під АП. Акція продовжиться
Андрій Садовий і Олег Березюк

Садовий більше години спілкувався з нардепами Сироїд, Березюком і Пастухом без преси

Нардепи від «Самопомочі», які раніше оголосили голодування через проблему львівського сміття, продовжуватимуть свою акцію.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий після зустрічі з політиками-протестувальниками.

Нагадаємо, у п’ятницю ввечері лідер «Самопомочі» прибув під Адміністрацію президента й більше години спілкувався з нардепами Оксаною Сироїд, Олегом Березюком і Тарасом Пастухом без преси у дворику Будинку з химерами.

Згодом Садовий вийшов до журналістів і повідомив, що політики продовжуватимуть акцію. Він також пообіцяв прийти під АП у суботу.

За словами мера Львова, завдяки голодуванню влада почала вирішувати проблему - зокрема, у четвер відбулася комісія з надзвичайних ситуацій.

«Я буду чекати на рішення, яке буде безповоротним, яке зніме блокаду і дасть можливість моїм колегам припинити акцію непокори», - сказав він, додавши, що чекає на рішення «про припинення блокади« від Адміністрації президента.

«В Олега Березюка стан здоров'я погіршився. Але припиняти голодування в нього наміру немає. Оксана з Тарасом тримаються, і я переживаю за їхнє здоров'я», - заявив Садовий.

Нардеп Пастух у свою чергу вважає, що уряд має надати гарантії щодо вивезення сміття протягом двох років Львівською обласною адміністрацією.

Перед приходом Садового біля АП з голодувальників був лише Тарас Пастух, а Сироїд і Березюк лежали в наметах у дворику Будинку з химерами, бо, за словами Пастуха, вони себе недобре почували.

До Березюка і Пастуха приїхали дружини з дітьми.

Нагадаємо, 19 червня Березюк оголосив голодування через сміттєву кризу у Львові. Пізніше до голодування Березюка приєдналася віце-спікер Оксана Сироїд, а згодом голодування оголосив і народний депутат, член парламентської фракції «Самопоміч» Тарас Пастух.

Вивезення сміття зі Львова розпочалося сьогодні.

Як повідомлялося, 21 червня під час наради у Львові за участю керівництва профільних міністерств та відомств та міських голів Львівської області було напрацьовано план дій з вивезення сміття зі Львова.

Раніше Садовий визнав свою провину в тому, що зараз місто перебуває у критичному стані через сміття.

У Львові, з огляду на накопичення сміття та підвищення температури повітря, надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій.

Читайте також матеріали:

Олег Березюк: президент і прем’єр побачили cвіжі рейтинги, і сміттєва проблема знову загострилась

Очільник Львівщини Олег Синютка: Терпець в людей уривається - вони виносять сміття на дороги

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: