Рубан просить включити його у списки на обмін з «ДНР» — адвокат

Рубан просить включити його у списки на обмін з «ДНР» — адвокат
Володимир Рубан
Фото: фото - Андрей Гудзенко/LIGA.net

Новий адвокат Рубана озвучив прохання свого підзахисного

Екс-керівник центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан, якого підозрюють у підготовці теракту, через свого адвоката Валентина Рибіна передав самоназваній омбудсмену «ДНР» Дарії Морозовій прохання включити його до списків на обмін з боку самопроголошеної республіки. 

Про це повідомив адвокат Валентин Рибін.

25 червня Шевченківський районний суд міста Києва продовжив запобіжний захід керівнику організації «Офіцерський корпус» Володимиру Рубану, підозрюваному у підготовці терактів, у вигляді тримання під вартою на 60 діб без визначення розміру застави.

Як відомо, 25 червня 2018 Рубан написав відмову від своїх адвокатів Віталія Погосяна та Андрія Смірнова. І висловив бажання, щоб його захищав Валентин Рибін. Уже на засіданні 25 червня Рубана представляв у суді Рибін.

Раніше стало відомо, що бойовики «ДНР» внесли Володимира Рубана у списки для обміну полоненими. Про це заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

Як повідомлялося, в СБУ заявили, що з початку 2013 року Рубан став учасником проросійського руху Віктора Медведчука «Український вибір» і виступав проти євроінтеграції України. Також він вже 14 років пов’язаний з Росією.

Згідно з текстом підозри, опублікованого ЗМІ, Рубану закидають підготовку терористичного акту і незаконне володіння зброєю. Серед цілей, названих у документі, вказані підготовка замаху на президента України, а також на перших осіб держави.

8 березня правоохоронці затримали Рубана під час його спроби потрапити в Україну з так званої ДНР.

За словами заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгія Туки, Рубан перевозив арсенал зброї у меблях.

Також повідомлялося, що Володимир Рубан і Надія Савченко, яких підозрюють у підготовці до теракту та інших злочинах, відмовляються давати покази, користуючись своїм правом. 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що правоохоронці встановили імена російських полковників, які давали зброю народному депутату Надії Савченко для вчинення теракту в центрі Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: