Cкандальний Семочко з СБУ тягне до суду журналістів, що викрили його статки

Cкандальний Семочко з СБУ тягне до суду журналістів, що викрили його статки
Заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко

Перший замголови Служби зовнішньої розвідки хоче визнати недостовірною інформацію про російські паспорти його родичів та дорогі будинки під Києвом

Перший заступник голови Зовнішньої розвідки України Сергій Семочко подав судовий позов до команди журналістів-розслідувачів програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», в якому вимагає спростування недостовірної інформації.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на «Судову владу України».

Цивільну справу розглядатиме Голосіївський районний суд Києва під головуванням судді Олександри Колдіної. Відповідний авторозподіл справи відбувся 9 листопада.

Крім цього, «Главком» з’ясував, що 17 вересня Вища кваліфікаційна комісія суддів України внесла подання до Вищої ради правосуддя з рекомендацією звільнити Олександру Колдіну з посади судді Голосіївського районного суду Києва.

20 листопада ВРП планує розглянути питання звільнення судді.

Нагадаємо, що на початку жовтня вийшло журналістське розслідування, в якому стверджується, що сім’я першого заступника голови Зовнішньої розвідки України Сергія Семочка, попри відсутність значних доходів в останні роки, володіє елітними будинками під Києвом загальною вартістю близько $8 млн, або 224 млн грн. Також найближчі родичі українського топ-розвідника мають російське громадянство.

Говориться, що Семочко мешкає в будинку в елітному селищі Козин під Києвом. Ця нерухомість площею 333 кв. м була придбана в лютому 2016 року на ім’я Тетяни Лисенко, яка є громадянською дружиною розвідника і має російське громадянство. Про це свідчить той факт, що Федеральною податковою службою РФ їй присвоєно індивідуальний податковий номер.

При цьому протягом двох тижнів після розслідування про Семочка СБУ, зовнішня розвідка і президент не відреагували на дану інформацію.
16 жовтня Сергій Семочко виступив у програмі «Стежками війни» на телеканалі ZIK. Протягом 15-хвилин чиновник нібито спростував факти, викладені у журналістському розслідуванні. Згодом редакція програми «Наші Гроші з Денисом Бігусом» спростувала роз’яснення розвідника Семочка.

Читайте також: Казус Семочка. Українські спецслужби пішли стежками «легендарних» Петрова і Боширова

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: