Розенблат зізнався, що лобізмом займаються багато нардепів

Розенблат зізнався, що лобізмом займаються багато нардепів

Розенблат вважає, що в Україні слід прийняти закон про лобіювання

Під час зустрічі із народним депутатом від БПП Олександром Грановським та багатьма іншими депутатами нардеп Розенблат просив, щоб із нього зняли депутатську недоторканність і він отримав можливість захистити себе у суді.

Про це в ефірі програми HARD на телеканалі ZIK запевнив народний депутат України Борислав Розенблат.

Розенблат розповів, як він уявляє своє подальше політичне майбутнє. З його слів, воно залежатиме від вироку суду. Він також додав, що рішення щодо того, балотуватиметься він на наступних виборах, а чи ні, він прийматиме після вироку Феміди. Депутат каже, що він готовий до того, що його можуть засудити. Разом з тим, він заявив, що нинішні рішення судів викликають великий сумнів.

На його думку, в Україні слід прийняти закон про лобіювання. На запитання, який відсоток серед його колег-нардепів займаються так званим чорним лобіюванням, Розенблат зауважив, що у кожного з обранців за спиною є якийсь бізнес, якісь інтереси.

«Нема таких депутатів, які б’ють себе у груди, рвуть на собі сорочку і розповідають, що вони живуть тільки за ті гроші, які вони отримують у Верховній Раді України. Якщо таких є 10 депутатів, я вважаю, не більше. Ну, 20-ть. П’ять відсотків. І більше я не знаю. Але всі мають, чи своїх родичів, чи близьких, які займаються…», – каже Розенблат.

Нардеп додав, що лобізмом займаються багато обранців, проте у цього не вбачає нічого поганого, проте наголошує, що в Україні слід прийняти відповідний закон. Борислав Розенблат також запевнив, що жодного компромату на НАБУ чи владу не має.

Він пояснив, для чого зустрічався із головою підкомітету з питань цивільного, господарського та адміністративного судочинства Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Олександром Грановським перед голосуванням щодо зняття із нього депутатської недоторканності.

Розенблат розповів, що на зустріч із Грановським він прийшов разом зі своїм адвокатом.

«Ми з ним зустрічалися, бо я хотів йому розповісти свою правову версію, тому що він заступник голови Комітету ВРУ з питань правосуддя та суддівської.. не пам’ятаю назву цього комітету, але він займається суддівською реформою», – зазначив гість програми та запевнив, що жодної мети не переслідував і пан Грановський жодним чином допомогти йому не може.

«Я підходив до багатьох своїх колег, до багатьох фракцій. Я розмовляв із паном Ляшком. У мене було багато зустрічей із людьми. Я розповідав свою версію того, що сталося», – пояснив нардеп та додав, що усіх просив, щоб із нього зняли депутатську недоторканність.

Розенблат також запевнив, що ані у нього, ані в його дружини немає німецьких паспортів. 

Раніше в НАБУ заявили, що нардепа Борислава Розенблата зняли з літака і обшукали, бо він, за даними слідчих, намагався вивезти матеріали, важливі для розслідування «бурштинової справи».

Як повідомлялося, 19 жовтня вранці Розенблат був затриманий в аеропорту «Київ» (Жуляни) співробітниками НАБУ при спробі вилетіти рейсом W67307 Київ - Кельн в Німеччину. Джерело в аеропорту «Київ» повідомили, що при собі у Розенблата були золото і діаманти.

Сам нардеп стверджував, що має повне право виїжджати на межі країни. За його словами, він попередив НАБУ про намір виїхати на три дні за кордон.

19 жовтня суд задовольнив клопотання Розенблата і оголосив перерву у розгляді клопотання САП про покладення нових обов’язків на підозрюваного до 14-ї години 20 жовтня.

У прес-службі НАБУ повідомили, що детективи не затримували Розенблата, а проводили з ним слідчі дії.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура припустила, що підозрюваний у хабарництві депутат Верховної Ради Борислав Розенблат після закінчення терміну дії запобіжного заходу може втекти за кордон.

Нагадаємо, строк дії запобіжних заходів стосовно Розенблата закінчився 16 жовтня. Суд ще не продовжив зобов’язання, покладені на нардепа, зокрема, - носити електронний браслет стеження, а також заборону виїжджати за кордон.

Читайте матеріал «Главкома» Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: