Росія розганяє черговий фейк про «українську ядерну зброю»

Росія розганяє черговий фейк про «українську ядерну зброю»
Україна спростовує черговий фейк російської пропаганди
фото: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Росіяни видають за правду «новину» із сатиричного видання

Росіяни поширюють фейк про те, що Сполучені Штати Америки нібито «помилково надали Україні дві тактичні ядерні ракети». Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

У російському сегменті соцмереж зазначають, що це сталося нібито через помилку «Метью Ковальчука», працівника складу американської авіабази, за що його тепер нібито покарає Пентагон.

Насправді ж, як пише Myth Detector, першоджерелом «новини» було російське сатиричне видання panorama.pub. А у panorama.pub попереджають, що опубліковані на ресурсі новини – це не правда, а «гротескна пародія на реальність».

Додамо, що раніше російська пропаганда уже заявляла, що Україна накопичила величезні запаси урану та плутонію на Запорізькій атомній електростанції для створення ядерної бомби.

Нагадаємо, раніше Організація об'єднаних націй не відкидає можливості ще більшого загострення війни в Україні. Зокрема, враховується можливість застосування Росією ядерної зброї.

Як заявив генерал-лейтенант Бен Ходжес, колишній командувач Сухопутних сил США у Європі, ядерний удар по Україні не дасть Росії жодної реальної переваги, Кремлю вигідніше не використовувати ядерну зброю у нинішній війні.

Додамо, що про небажання частини оточення Володимира Путіна виконати наказ про застосування ядерної зброї заявляв і відомий журналіст-розслідувач Христо Грозєв.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: