Разумков попередив нардепів, що наступного тижня їх покличуть на роботу

Разумков попередив нардепів, що наступного тижня їх покличуть на роботу
Верховна Рада може провести позачергове засідання 20 липня
Фото: glavcom.ua

Рада може провести позачергову сесію наступного тижня

Попри те, що голова Верховної Ради Дмитро Разумков 16 липня закрив п’яту сесію парламенту, депутати все ще можуть зібратися у сесійній залі 20 липня.

За словами Разумкова, поки відповідних звернень не було, але вони можуть надійти вже найближчим часом.

«Поки що таких звернень не було. Але дійсно ми очікуємо в понеділок, 19 липня, лист з проханням провести позачергову сесію Верховної Ради 20 липня», – зазначив він під час брифінгу.

Дмитро Разумков уточнив, що на порядку денному позачергової сесії депутати, попередньо, можуть розглянути деякі проекти постанов, які фактично заблокували підписання законопроектів №3711-д, №5068 і №5069 про судову реформу, а також законопроект №3822 про реформування підприємств ОПК.

П’яту сесія Верховної Ради ІХ скликання голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив 2 лютого і закрив 16 липня.

Однак Верховна Рада може у серпні зібратися на позачергову сесію, щоб у День незалежності України провести урочисте засідання.

В останній тиждень перед канікулами нардепи склали графік роботи на осінь-зиму. Згідно з календарним планом, нова сесія розпочнеться 7 вересня, а закінчиться 21 січня 2022 року.

Сьогодні, в останній день пленарного тижня, нардепи призначити нового очільника МВС – цю посаду обійняв нардеп від «Слуги народу», очільник комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Також 16 липня нардепи підтримали у другому читанні законопроєкт, згідно з яким чисельність Збройних сил України зросте на 11 тисяч осіб. Чисельність ЗСУ зросте до 261 тисячі осіб.

Із них 215 тисяч – це військовослужбовці. Згідно з чинною редакцією закону, чисельність ЗСУ становить 250 тисяч осіб, у тому числі 204 тисячі військовослужбовців.

Додаткова чисельність передбачається насамперед для військових територіальної оборони.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: