Райські папери: у Порошенка відреагували на звинувачення

Райські папери: у Порошенка відреагували на звинувачення

Ірина Луценко заявила, що створення офшору для Roshen було обов'язковим

Компанію Roshen передали у сліпий траст згідно з законодавством і міжнародними домовленостями. Про це заявила представник президента у парламенті Ірина Луценко під час засідання погоджувальної ради.

Такою була реакція на звинувачення у бік Петра Порошенка у зв'язку із журналістським розслідуванням щодо офшорів - так званих Paradise Papers, повідомляє 112 Україна.

«Зазначаю наступне, - для того, щоб здійснити операцію із продажу корпорації Roshen, про яку говорив президент не раз і обіцяв, і здійснив для того відповідні заходи, необхідно було створити міжнародну холдингову структуру. Ця холдингова структура була налаштована на те, щоб уникнути подвійного оподаткування із метою того, щоб усі податки повною мірою були сплачені саме в Україні, а не за кордоном. Створення цієї міжнародної холдингової структури було обов’язком, тому що по-іншому, відповідно до Гаазької конвенції 1985 року, не можна було передати в довірче управління Rothschild такі міжнародні умови, така міжнародна ця конвенція», - сказала Луценко.

Вона підкреслила, що при передачі компанії не було жодного порушення валютного законодавства.

«Для передачі Rothschild необхідно було створити цю міжнародну холдингову структуру. Компанії міжнародної холдингової структури при передачі компанії Roshen у сліпий траст не мали банківських рахунків. Будь-які заяви про порушення валютного законодавства, чи перерахування будь-яких готівкових коштів із України при створенні цієї структури є безпідставними домислами», - зазначила представник президента у парламенті.

Як повідомляв «Главком», ввечері 5 листопада з’явився новий офшорний компромат на світові компанії та політиків. Журналісти з різних країн дослідили 13,4 млн документів, де згадуються імена понад 120 політиків з майже 50 країн світу, а також підприємства, спортсмени, бізнесмени та інші високопоставлені особи.

За даними журналістів-розслідувачів, саме мінімізація податків була метою перебудови структури корпорації Roshen.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: