Путінська пропагандистка працюватиме у ЄС. Яке з топ-видань взяло Овсяннікову на роботу?

Путінська пропагандистка працюватиме у ЄС. Яке з топ-видань взяло Овсяннікову на роботу?
Овсяннікова, яка скинула усю відповідальність за війну проти України на одного Путіна і вимагала скасувати антиросійські санкції, тепер розказуватиме про війну німцям зі сторінок Die Welt
фото: Instagram Овсяннікової

Журналістка, яка працювала на кремлівському телеканалі, тепер буде розказувати про ситуацію в Україні

Один із найвпливовіших медіаконцернів Німеччини Axel Springer SE оголосив про початок співпраці із колишньою телепропагандисткою російського «Першого каналу» Мариною маОвсянніковою. Про це повідомляє пресслужба медіаконцерну.

Овсяннікова працюватиме позаштатним кореспондентом у виданні Die Welt, яке належить медіаконцерну «Аксель Шпрінгер».

Вона буде писати статті для газети, а також готуватиме контент для телеканалу Welt. Тематикою її роботи будуть, зокрема, події в Росії та Україні.

Головний редактор Welt Group Ульф Пошардт заявив, що він радий співпрацювати із Овсянніковою, бо та, мовляв, мала мужність виступити на захист найважливішого – журналістської етики, попри імовірність репресій за її вчинок під час ефіру.

Сама Овсяннікова пояснила, що її обов’язок – захистити свободу, яку відстоюють зараз «сміливі люди в Україні».

Нагадаємо, у березні під час ефіру програми «Врємя» на російському пропагандистському «Першому каналі» у кадрі, просто за спиною в одіозної телеведучої Катерини Андрєєвої, з'явилась працівниця каналу Марина Овсяннікова антивоєнним плакатом. На ватмані було написано: «Зупиніть війну. Не вірте пропаганді. Тут вам брешуть». Жінка й сама вигукувала «Зупиніть війну!» та «Ні війні!».

За свій вчинок Овсяннікова отримала усього-на-всього штраф розміром 30 тис. рублів.

В українському сегменті соцмереж піддали сумніву щирість вчинку Овсяннікову, зважаючи на мізерність її покарання порівняно із рішеннями судів щодо інших антикремлівських протестувальників. Дехто із блогерів навіть заявив, що в Росії давно немає прямих ефірів на телебаченні, а ця витівка журналістки була не більш, ніж зрежисованим вчинком.

Зазначимо, що «Главком», проаналізувавши особистість Овсяннікової, особливості роботи російських телеканалів та текст її звернення, припустив, що це, цілком імовірно, є спецоперацією Кремля із гуманізації росіян (які у переважній більшості підтримують повномасштабне вторгнення своєї армії на територію України та звірства, які російські військові чинять в українських містах).

Пізніше Овсяннікова почала в ефірі європейських ЗМІ пропагувати скасування санкцій проти Росії, заявляючи, що у війні проти України винен лише Володимир Путін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: