Прокурор Запорізької області під час воєнного стану усунувся від виконання своїх обов'язків - депутат

Прокурор Запорізької області під час воєнного стану усунувся від виконання своїх обов'язків - депутат
Прокурор Запорізької області Валерій Романов пішов на лікарняний

Депутат також зареєстрував у прокуратурі звернення з вимогою надати необхідну інформацію щодо дій Романова

Глава фракції «Укроп» у Запорізькій облраді, правозахисник Ярослав Гришин обурений діями керівника Запорізької обласної прокуратури Валерія Романова, який заборонив працівникам брати відпустки і залишати територію області.

Замість цього сам прокурор області разом із першим заступником перебувають на лікарняному. Про це Гришин повідомив під час прямого ефіру на сторінці в Facebook 13 грудня.

Під стінами прокуратури він звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка і порядних працівників прокуратури зупинити беззаконня обласного прокурора Романова.

«Під час воєнного стану прокурор Запорізької області Валерій Романов пішов на лікарняний. Також на лікарняному, як мені повідомили, одіозний його перший заступник Василь Карман. Виконувача обов'язків немає взагалі, жодних заступників прокурора на роботі немає. Разом із цим іще минулого тижня співробітники прокуратури повідомляли мені про наказ керівника: ніхто з них не може піти у відпустку та залишати територію області. А ті, хто перебував у відпустках, уже відкликані. І це перший прецедент в Україні з тих 10-ти областей, де зараз введено воєнний стан. У Запорізькій області порушуються конституційні права громадян, у цьому випадку – співробітників прокуратури області. Обмежена свобода пересування людей. Хоча прокуратура області не є військовою частиною чи озброєним формуванням. Працівники мають перебувати на робочому місці без вихідних, хоча головного прокурора області та його заступника на робочих місцях немає», - повідомив Гришин.

Депутат також зареєстрував у прокуратурі депутатське звернення до прокурора з вимогою надати необхідну інформацію.

Також Гришин заявив, що облпрокурор, користуючись положенням, роздає службові квартири, куплені місяць тому, своїм. Зокрема, прокурору Сергію Булавіну, який задекларував кілька квартир. Таким чином, упевнений депутат, прокурор порушив інтереси працівників пільгових категорій - матері-одиначки. Замість того, щоб відповідно до закону України надати квартиру матері-одиначці, Романов не дотримується черговості. Також порушує закон «Про житловий фонд соціального призначення», згідно з яким сім'ї, одинокі матері та батьки, які мають 3-х або 4-х дітей, мають право першочергового отримання квартир із житлового фонду соціального призначення, яке надається органами місцевого самоврядування.

Разом із тим, депутат Запорізької міської ради від «Укропу» Михайло Прасол подав на розгляд сесії проект рішення про висловлення недовіри прокурору Запорізької області Романову. Депутати повинні розглянути документ уже 19 грудня.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: