Призначення Саакашвілі не значиться у порядку денному Ради на четвер, - Арахамія

Призначення Саакашвілі не значиться у порядку денному Ради на четвер, - Арахамія

Михайло Саакашвілі у свою чергу упевнений, що Рада призначить його віцепрем'єром

У «Слузі народу» вважають, що ефективнішим буде призначення Саакашвілі до Офісу президента

Призначення Михайла Саакашвілі до Кабінету міністрів відсутнє у порядку денному позачергового засідання Верховної ради у четвер, 30 квітня. Про це у ході брифінгу заявив глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

При цьому Арахамія не виключив, що питання може бути додане у повістку за ініціативою Офісу президента.

«На цей четвер ми ще не визначилися з повісткою дня. У нас буде повістка, яка ініційована парламентом, там немає цього питання. Ми зараз її формуємо, але я не виключаю, що за ініціативою Офісу президента питання може бути додане в повістку позачергового засідання», - сказав глава фракції.

Арахамія додав, що «Слуга народу» буде визначатися з наявністю голосів у фракції за призначення Саакашвілі ближче до засідання парламенту.

Крім того, нардеп від «Слуги народу» Ірина Верещук заявила, що ефективнішим буде призначення Саакашвілі до Офісу президента.

«Я вважаю, що ефективніше буде якщо він буде в Офісі президента. Нам не вистачає комунікації у трикутнику Офіс президента - парламент - Кабмін», - сказала депутат.

Нагадаємо, у понеділок нардеп від фракції «Слуга народу» Олександр Качура заявив, що позачергове засідання Верховної ради швидше за все відбудеться у середу, 29 квітня.

24 квітня Арахамія заявляв, що наступне позачергове засідання парламенту відбудеться на цьому тижні орієнтовно в четвер - п'ятницю.

Раніше стало відомо, скільки «слуг народу» готові проголосувати за Саакашвілі, який претендує на посаду віцепрем’єра.

Як повідомив кореспондент «Главкома»Саакашвілі виступав перед фракцією «Слуга народу», але кількість прихильників суттєво не наростив.

Саакашвілі назвав пріоритетами своєї роботи скорочення впливу держави на бізнес і переговори з МВФ. За словами Саакашвілі, він знає американських політиків і входить в одну «Європейську народну партію» з Ангелою Меркель, а тому розраховує отримати більше грошей від МВФ.

Напередодні Михайло Саакашвілі розповів про свої плани на посаді віцепрем’єра України.

Зазначимо, що Верховна Рада може визначитися щодо призначення Саакашвілі віцепрем’єром 28-29 квітня.

Раніше Саакашвілі заявив, що для нього велика честь отримати від президента Володимира Зеленського пропозицію стати віце-прем’єром уряду України з питань реформ. 

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: