Прем'єр-міністр Канади прийшов на роботу в українській вишиванці

Прем'єр-міністр Канади прийшов на роботу в українській вишиванці

Вишиванку також одягли п’ятеро федеральних міністрів

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо одягнув українську вишиванку до Дня вишиванки, який відзначають щороку в третій четвер травня. Відповідну фотографію очільник канадського уряду оприлюднив у своєму мікроблозі у Twitter 20 травня.

«Радий вітати наших українських парламентських інтернів в традиційному стилі сьогодні. Ласкаво просимо в Хілл», - написав прем'єр Канади.

 

При цьому посол України в Канаді Андрій Шевченко також оприлюднив фотографію Дж.Трюдо у вишиванці, підписавши її: «Прем'єр-міністр Джастін Трюдо, 5 членів уряду, 19 членів парламенту».

Міністр працевлаштування, розвитку трудових ресурсів та праці Марі Анн Мигайчук, а також член парламенту, парламентський секретар міністра сім’ї Террі Дугід також розмістили фото у вишиванках.

Міністр у справах ветеранів Кент Хер у вишиваній сорочці відповідав на запитання опозиції під час години запитань до уряду у парламенті, що транслювалося на всю країну. За словами депутата Бориса Вжисневського, це стало першим подібним випадком в історії Канади.

Окрім міністрів, в український одяг вбралися кілька десятків депутатів від різних партій. У вишиванках вони були присутніми і на засіданні парламенту.

Після засідання міністр міжнародної торгівлі Христя Фріланд, міністр працевлаштування, розвитку трудових ресурсів та праці Марі Анн Мигайчук, міністр громадської безпеки Ральф Гудейл та міністр у справах ветеранів Кент Хер разом із десятком депутатів від Ліберальної партії у вишиванках виконали куплети з української пісні «Взяв би я бандуру».

Нагадаємо, цього року День вишиванки припав на 19 травня.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: