Потураєв розповів, як Нацрада може заблокувати перезапуск «Медведчук-ТБ»

Потураєв розповів, як Нацрада може заблокувати перезапуск «Медведчук-ТБ»
Усе майно заборонених телеканалів опечатано
Фото з відкритих джерел

Депутат нагадав: «Частоти 112, Newsone і Zik наразі заморожені, їх використати не можна»

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення має достатньо запобіжників, щоб телеканали «112 Україна», Zik та NewsOne не відродилися у новій формі. Про це в інтерв’ю Главкому розповів голова парламентського комітету з інформаційної та гуманітарної політики, народний депутат від «Слуги народу» Микита Потураєв.

Потураєв зазначив, що «112 Україна», Zik та NewsOne «до купівлі невідомо за чиї гроші» були діючими каналами. У Нацради у випадку створення ще одного каналу достатньо можливостей, аби поставити декілька базових питань, які дозволяє законодавство.

«По-перше, яка нагальна потреба в тому, аби в Україні з’явився ще один новинний канал і відповідно на нього витрачався обмежений радіочастотний ресурс? А частоти 112, Newsone і Zik наразі заморожені, їх використати не можна. Хіба зараз мало інформаційних каналів? Ми ж розуміємо, що свого часу, за президентства Януковича, Нацрада роздала стільки багато ліцензій інформаційним каналам під відомим політичним тиском. Зараз вона позбавлена цього тиску й може абсолютно спокійно, у межах своїх повноважень, поставити ці запитання», – розповів він.

Також Потураєв зазначив, що Нацрада запитуватиме, звідки гроші на статутний капітал і забезпечення діяльності нового каналу. До того ж усе майно заборонених телеканалів опечатано – його не можна забрати й поставити в іншу студію, бо там працює охорона.

«Тому треба вкинути багато мільйонів доларів, щоби запустити мовлення. Загалом є два фактори: фінансовий, який для Росії є вирішуваний, й українське законодавство. Наявність незалежної Нацради, нарешті. І ці два останні фактори можуть стати на заваді, аби тишком-нишком запустити резервні, так би мовити, пропагандистські канали», – пояснив Потураєв.

Нагадаємо, замість закритих телеканалів «112 Україна», Zik та NewsOne керівництво медіахолдингу «Новости» має намір створити новий канал.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов назвав рішення РНБО щодо запровадження санкцій послідовним кроком української влади в боротьбі з російською гібридною агресією. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: