SIM-картка за паспортом. Закон зобов’язує українців реєструвати номери

SIM-картка за паспортом. Закон зобов’язує українців реєструвати номери
Абоненти мобільного зв'язку будуть зобов'язані зареєструвати SIM-картки у постачальника послуг зв'язку
фото з відкритих джерел

Українці будуть зобов’язані «прив’язати» до номерів телефонів свої особисті дані

З 1 січня почали діяти зміни до закону «Про електронні комунікації». Нововведеннями передбачено, що користувачі мобільного зв’язку повинні пройти ідентифікацію у постачальника електронних комунікаційних послуг. Тобто зареєструвати власну SIM-картку у постачальника послуг.

Законом передбачений перехідний період до 1 січня 2025 року. За цей час абоненти мають ідентифікувати себе у постачальника послуг. В разі, якщо вони не встигнуть це зробити, постачальники електронних комунікаційних послуг будуть зобов’язані призупинити надання послуг. Після двох місяців з моменту припинення, якщо користувач не уклав договір, або не надав паспортні дані, надання комунікаційних послуг припиняється.

Нагадаємо, в Україні створюють нового регулятора електронних комунікацій, що організує ідентифікацію абонентів мобільного зв'язку. Верховна Рада 16 грудня ухвалила закон про створення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектру та надання послуг поштового зв'язку. Новий контролюючий орган буде підзвітний особисто президенту Володимиру Зеленському.

Вітчизняні мобільні оператори змінили ціну на послуги мобільного зв'язку та інтернету. Всі користувачі Київстар, Vodafone та lifecell ввійшли в 2022 рік із оновленими тарифними планами та послугами.

Топ-менеджмент найбільшого мобільного оператора України підбив підсумки 2021 року. «Главком» визначив 12 головних тез, озвучених керівниками «Київстару».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: