Пашинян піде у відставку до 16 жовтня

Пашинян піде у відставку до 16 жовтня
Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян

Згідно з законом Вірменії, з дня відставки прем’єра до дня виборів має минути не менше 30 та не більше 45 днів

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що піде у відставку до 16 жовтня, щоб у країні відбулися дострокові вибори, заплановані на грудень 2018 року.

«Дострокові вибори мають пройти 9-10 грудня, з різницею в 1-2 дні. Це означає, що я маю піти у відставку до 16 жовтня», — зазначив Пашинян.

Згідно з законом Вірменії, з дня відставки прем’єра до дня виборів має минути не менше 30 та не більше 45 днів. На цей період Пашинян стане виконувачем обов’язків прем’єра, а всі міністри — в.о. міністрів.

За цей період парламент має обрати нового прем’єра. Якщо він двічі цього не робить, то саморозпускається й оголошуються вибори.

На початку жовтня прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що подасть у відставку після звільнення міністрів від партії Процвітаюча Вірменія і АРФ Дашнакцутюн.

2 жовтня вірменські депутати, всупереч заклику прем’єр-міністра Нікола Пашиняна, ухвалили закон, який блокуватиме розпуск парламенту.

Після цього до будівлі Національної Асамблеї у Єревані вийшли тисячі вірменів.

За декілька годин до слухань у парламенті прем’єр-міністр заявив журналістампро те, що планує провести перевибори в грудні цього року. Втім, із новим законом це буде зробити неможливо.

В ніч проти середи протестувальники увірвалися на територію парламентуВірменії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: