Онуфрія з коронавірусом поклали у «бокс Новинського» - ЗМІ

Онуфрія з коронавірусом поклали у «бокс Новинського» - ЗМІ
Очільник РПЦ в Україні Онуфрій, як переконують в московській церкві, здоровий і готується до Великодньої літургії 

Джерела в УПЦ МП повідомили, що Онуфрія госпіталізували в Київський інститут серця Бориса Тодурова

Главу УПЦ Московського патріархату митрополита Онуфрія діагностували коронавірус. Про це сьогодні пишуть кілька українських ЗМІ з посиланням на  джерела в Києво-Печерській лаврі та близьке оточення митрополита.

За наявною інформацією, Онуфрій здав позитивний тест чотири дні тому. «Симптомів поки немає. Лежить в «боксі Новинського», - пише видання LB.ua.

Крім того видання ZN.UA з посиланням на джерела повідомило, що главу УПЦ МП госпіталізували в Київський інститут серця Бориса Тодурова.

«Онуфрій перебуває в спеціальній палаті в лікарні Тодурова, яку забезпечив усім необхідним для інфекційних захворювань, включаючи найсучасніший апарат штучної вентиляції легенів, народний депутат від «Опозиційної платформи - За життя» Вадим Новинський», - пише видання.

Тим часом, в Московському патріархаті наявність Covid-19 у Онуфрія заперечують.

«На цей момент митрополит Онуфрій готується до Літургії і зустрічі Воскресіння Христового. Блаженніший здоровий і відчуває себе добре», - йдеться на сторінці Центру інформації УПЦ МП.

Згідно з повідомленням, Онуфрій здійснить Великоднє богослужіння в домовому храмі, у своїй резиденції в суботу.

Також УПЦ МП інформує про відсутність коронавірусу у митрополита Антонія (Паканича), який напередодні брав участь в прямому ефірі на одному з телеканалів.

Нагадаємо, 15 квітня народний депутат Вадим Новинський здав позитивний тест на коронавірус. Він заявив, що у нього немає ніяких симптомів хвороби.

Пізніше стало відомо, що Новинський зустрічався з митрополитом Онуфрієм напередодні позитивного тесту на Covid-19, коли передавав йому 850 тис. медичних масок.

Крім того, спалах коронавірусу зафіксовано в Києво-Печерській Лаврі. Тільки за останню добу там підтвердили 26 нових випадків, таким чином число хворих перевищило 100 осіб. Троє ченців Лаври померли.

Зазначимо, що попри карантин та загрозу для здоров’я людей, Московська церква продовжує закликати українців іти до церкви на Великдень.

Цьогоріч віряни святкуватимуть Великдень вдома матимуть можливість спостерігати за богослужіннями онлайн.

До слова, Помісна церква сьогодні приймає онлайн-записки від вірян«Онлайн-записки сьогодні зачитуватимуться у Великодню ніч – під час особливого урочистого богослужіння, коли ми, кожен у своїй домівці, єдиними вустами промовимо: «Христос Воскрес! Воістину Воскрес», - відзначили в Українській православній церкві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: