Окупанти запроторили до психлікарень шістьох кримських татар

Окупанти запроторили до психлікарень шістьох кримських татар
Еміль Курбедінов
Фото Радіо Свобода

Їм призначають примусові стаціонарні експертизи з поміщенням у психушку - адвокат

У анексованому Російською Федерацією Криму психіатричну експертизу призначили ще 6 кримським татарам. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Еміль Курдебінов.

«Сьогодні також моєму підзахисному Вадиму Сируку було представлено для ознайомлення постанову слідчого ФСБ про призначення примусової стаціонарної психіатричної експертизи стосовно шістьох кримських татар мусульман, в т. ч. і щодо Вадима. Всі шестеро - обвинувачені у «справі Хізб ут-Тахрір», - повідомив він.

Крім того, адвокат заявив, що вони виступили на підтримку заступника голови кримсько-татарського Меджлісу Ільмі Умеров, який примусово пройшов психіатричне обстеження і був звільнений через місяць після вимушеного перебування в лікарні.

«Вони вважають, що немає будь-якої законної підстави проводити щодо них будь-які психіатричні експертизи, і робиться це лише для підстраховки слідства; зазначені дії слідства - принижують їх честь і ділову репутацію; під час проходження амбулаторної експертизи вони відмовляються відповідати на питання, що стосуються справи - тому їм призначають примусові стаціонарні експертизи з поміщенням у психушку», - написав адвокат.

Нагадаємо, 12 жовтня, в окупованому Криму ФСБ провела обшуки в будинках кримських татар.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: