Офіс генпрокурора готується оголосити про «злиття» справи Гандзюк, - активісти

Офіс генпрокурора готується оголосити про «злиття» справи Гандзюк, - активісти
Активісти переконані, що Владислав  Мангер домовився з ГПУ на найвищому рівні, щоб отримати гарантії недоторканності саме зараз

Єдиним логічним поясненням дій Офісу генпрокурора у спільноті вважають підтвердження інформації про те, що підозрюваний замовник вбивства Гандзюк збирав гроші

Офіс генерального прокурора у понеділок, 27 квітня, проведе брифінг, на якому буде оголошено про завершення розслідування щодо ключових фігурантів справи Гандзюк. А фактично – про злиття справи, повідомляє спільнота «Хто замовив Катю Гандзюк».

«Сьогодні о 16:00 відбудеться брифінг представників Офісу Генерального прокурора України. Нам стало відомо, що на ньому збираються оголосити про завершення розслідування по Мангеру і Левіну», - йдеться у повідомленні.

Активісти пояснили, чому це дуже погано:

1. До кінця розслідування ще три місяці. Поки що незавершені ані слідчі дії, ані негласні слідчі дії, ані навіть ті слідчі дії, які були ініційовані потерпілими і клопотання по яким були задоволені.

2. На передачі справи до суду «як є», без збору додаткових доказів, вже дуже довго наполягають адвокати одного із підозрюваних замовників вбивства – голови Херсонської облради Владислава Мангера. Таким чином вони розраховують отримати виправдовувальний вирок.

3. Генеральна прокуратура підтримала вимоги адвокатів Мангера.

4. Підозрюваний організатор злочину Олексій Левін так і не дав свідчень і заявив про відмову співпраці зі слідством. «Це цілком логічно, адже Мангер уже передав його рідним частину обіцяних грошей за мовчання», - наголошують активісти.

5. Підозрюваний співорганізатор злочину Ігор Павловський також відмовився від дачі свідчень.

«Очевидно, що Мангер домовився з ГПУ на найвищому рівні, щоб отримати гарантії недоторканності саме зараз. Інакше важко пояснити, навіщо слідству нехтувати 3-ма місяцями, які залишились для збору доказів, і обривати слідчі дії», - додається у повідомленні.

Єдиним логічним поясненням цих подій у спільноті вважають підтвердження інформації про те, що підозрюваний замовник вбивства Гандзюк збирав гроші.

«У нас єдине пояснення: інформація, що Мангер збирав гроші, підтверджується. Зібрав. Заніс. Домовився», - резюмується у заяві.

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва залишив під вартою на два місяці підозрюваного в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Олексія Левіна. 

Активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під’їзду її будинку в Херсоні.
Опіками було уражено 40% тіла жінки.
Гандзюк перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: