Новий ринок електроенергії готовий до запуску з 1 січня

Новий ринок електроенергії готовий до запуску з 1 січня

«Жоден споживач електроенергії не залишиться без постачальника» - запевнила очільниця НКРЕКП

Новий роздрібний ринок електроенергії готовий до впровадження з 1 січня 2019 року.

Про це повідомила у Facebook голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко.

«Укрінтеренерго, як постачальник останньої надії оприлюднив перелік споживачів! Жоден споживач електроенергії не залишиться без постачальника!!!» - зазначила вона.

За словами Кривенко, енергоринок оприлюднив на своєму сайті інформацію щодо укладених договорів із учасниками роздрібного ринку електроенергії з купівлі-продажу електроенергії: 179 договорів із постачальниками електроенергії споживачу; 25 постачальниками універсальних послуг та 1 постачальником останньої надії; 31 операторами системи розподілу.

Голова НКРЕКП зауважила, що це означає, що із зазначеними компаніями юридично врегульовані відносини щодо купівлі ними електроенергії з метою її подальшого постачання споживачу, а також купівлі електроенергії для покриття втрат для операторів систем розподілу.

«Тепер без сумнівів-новому роздрібному ринку бути!», - резюмувала Кривенко.

Як повідомляв «Главком», в Україні за 2018 рік було введено у три рази більше «чистих» енергетичних потужностей, ніж у 2017 році.

Раніше голова НКРЕКП пообіцяла населенню не піднімати тарифи на електроенергію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: