Новий начальник Генштабу розповів, як змінюватиме Збройні сили

Новий начальник Генштабу розповів, як змінюватиме Збройні сили
Руслан Хомчак  визначив основні напрямки діяльності ЗСУ

Хомчак планує оцінити готовність відомства та місцевої влади до територіальної оборони держави

Новий начальник Генерального штабу Руслан Хомчак розповів, які завдання і напрямки роботи є пріоритетними для зміни роботи Збройних сил України.

Про це він розповів під час церемонії представлення керівному складу Міністерства оборони та ЗСУ, повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ на сторінці у Facebook.

За його словами, головним завданням є збереження життя і здоров'я особового складу. Крім того, Хомчак визначив основні напрямки діяльності ЗСУ.

Так, Хомчак має намір припинити застосування принципів ручного управління, «суцільну показуху і видавання бажаного за дійсне», зупинити «корупційні прояви» і «усунути наявні корупційні ризики».

Також він вважає за необхідне провести інвентаризацію майна і прийняти рішення щодо втрат, недостач і чиновників, які допустили правопорушення і розкрадання; забезпечити підготовку військ за стандартами НАТО та розробити систему військово-патріотичного виховання;

Також Хомчак планує оцінити готовність відомства та місцевої влади до територіальної оборони держави. Зокрема, мова йде про забезпечення безпеки арсеналів, баз і складів.

Він також заявив, що армія буде піднімати рівень індивідуальної підготовки військовослужбовців, органів військового управління та штабів. У ЗСУ планують проаналізувати стан власного забезпечення і внести корективи з урахуванням потреб військових; налагодити системну роботу з громадськими та волонтерськими організаціями, залучити громадянське суспільство до реформ.

Раніше повідомлялося, що міністр оборони Степан Полторак офіційно представив нового начальника Генштабу.

Як відомо, 21 травня, у день інавгурації, шостий президент Володимир Зеленський назначив нового начальника Генштабу

Руслан Хомчак закінчив Московське військове командне училище. Проходив службу в НДР, а потім в Білоруському Червонопрапорному військовому окрузі. Президент Віктор Янукович у 2011 році присвоїв Хомчаку звання генерал-майора, а у 2013 році - генерал-лейтенанта.

Генерал Хомчак відомий тим, що керував сумнозвісною операцію в Іловайську. Власне генерал Хомчак приймав участь у нараді в Дніпропетровській ОДА з Генадієм Корбаном, Семеном Семенченком та Андрієм Білецьким. Тоді розроблявся план операції звільнення Іловайська.

За цю операцію добробати критикують Хомчака

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: