Новинський: Томосу не буде

Новинський: Томосу не буде
Народний депутат Вадим Новинський під час заходів УПЦ МП

Депутат, близький до Російської православної церкви в Україні, пояснив, чому нам не слід чекати автокефалії

«Священний Синод Константинопольської православної церкви засідав у першій половині липня, і там не розглядалося українське питання. А наступне засідання намічено лише на кінець серпня», про це в інтерв'ю виданню «Апостроф» заявив народний депутат від Опоблоку Вадим Новинський.

Опозиціонер також висловив думку, що до виборів не варто чекати цього документу. «Церква відокремлена від держави, живе за своїми законами і традиціями, які сформувались за більш ніж дві тисячі років її існування. І якщо розглянути питання про надання автокефалії тієї чи іншої церкви з точки зору церковних законів і традицій, то шлях, який обрав президент України і який оголосив на всю країну, - помилковий», вважає Новинський. Більше того, при подальшій ескалації помилкових дій влади, найближчі сотні років в Україні точно не буде єдиної православної церкви », впевнений політик.

Новинський нагадав, що в 2016 році на засіданні предстоятелів православних церков у швейцарському Шамбезі було узгоджено документ під назвою «Автокефалія та способи її надання», в якому є два ключових моменти - автокефалію може надавати лише материнська церква, і це рішення повинно бути затверджено всіма місцевими православними церквами.

Читайте також: Битва Хресних ходів  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: