Нові українські фільми повернуться у кінопрокат після завершення карантину, - голова Держкіно

Нові українські фільми повернуться у кінопрокат після завершення карантину, - голова Держкіно
Через карантин кінотеатри змушені були припинити свою діяльність, - Кудерчук

Марина Кудерчук: Через карантин кінотеатри змушені були припинити свою діяльність, що призвело до повної зупинки кінопрокату по всій країні

Уряд України в держбюджеті на 2020 рік на розвиток кінематографічної галузі передбачив близько 750 млн грн. Проте у зв’язку із карантинними заходами та секвестром бюджету, асигнування загального фонду бюджетної програми «Державна підтримка кінематографії», тобто весь бюджет Держкіно на кіновиробництво, були зменшені до 450 млн грн. Про це у коментарі «Главкому» сказала голова Держкіно Марина Кудерчук.

«Через карантин кінотеатри змушені були припинити свою діяльність, що призвело до повної зупинки кінопрокату по всій країні», - зазначила вона.

За словами Кудерчук, на невизначений термін були перенесені гучні кінотеатральні релізи та прем’єри таких фільмів, як  «Передчуття» В’ячеслава Криштофовича, українсько-чесько-словацької копродукційної картини «Пофарбоване пташеня» Вацлава Маргоула тощо.

«Але по завершенню карантинних заходів ми все ж очікуємо на релізи вже згаданих фільмів та на цьогорічні прем’єри таких українських стрічок, як призер Венеційського МКФ «Атлантида» Валентина Васяновича, «Олекса Довбуш» Олеся Саніна та інших», - додала глава Держкіно.

Детальніше читайте у матеріалі «Главкома» Скажене похмілля. Українське кіно в умовах коронавірусної реальності

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: