Німеччина відмовилася від екстрадиції екс-глави Каталонії Пучдемона

Німеччина відмовилася від екстрадиції екс-глави Каталонії Пучдемона
Карлес Пучдемон може покинути Німеччину

Справу про екстрадицію Пучдемона з ФРН до Іспанії офіційно закрито

Після відмови Верховного суду Іспанії від вимоги екстрадувати Карлеса Пучдемона, верховний земельний суд федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн (Німеччина) скасував постанову про екстрадицію політика.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Справу про екстрадицію Пучдемона з ФРН до Іспанії офіційно закрито.

«Це означає, що пан Пучдемон може покинути Німеччину», - заявила речниця суду в п'ятницю, 20 липня.

Нагадаємо, 10 травня Пучдемон відмовився висуватися на пост лідера Каталонії. Політик запропонував на цю посаду депутата Кіма Тора.

19 липня суддя Верховного суду Іспанії Пабло Лларена вирішив відмовитися від вимоги екстрадиції екс-глави Каталонії Карлеса Пучдемона.

Нагадаємо, 15 квітня на вулиці Барселони вийшли люди з вимогами звільнити каталонських політиків.

Акція відбувалася за більш ніж тиждень після того, як у Німеччині звільнили затриманого раніше лідера каталонських сепаратистів Карлеса Пучдемона. Колишній очільник Каталонії перебував під вартою на півночі Німеччини з 25 березня. Його затримала німецька поліція під час подорожі з Данії до ФРН на підставі європейського ордера на арешт.

Нагадаємо, що 23 березня Верховний суд Іспанії поновив ордер на арешт колишнього очільника Каталонії та кількох інших каталонських політиків. Серед тих, хто перебуває за ґратами в Мадриді, і 53-річний екс-лідер партії «Каталонська національна асамблея» Жорді Санчес. Саме його кандидатуру вже двічі висували на пост керівника каталонського уряду.

Колишній президент Каталонії Карлес Пучдемон після проведення референдуму за незалежність регіону від Іспанії і пред'явлення звинувачень в сепаратизмі і непокорі законному уряду планував втекти з країни в Росію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: