Нідерланди видворили чотирьох росіян

Нідерланди видворили чотирьох росіян

Російські хакери намагалися зламати Wi-Fi Організації щодо заборони хімічної зброї

Влада Нідерландів оголосили про висилку ще в квітні 2018 року чотирьох росіян, які планували здійснити кібератаку на Організацію щодо заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Операція була організована ГРУ, заявили в Нідерландах. Росіяни намагалися зламати Wi-Fi ОЗХЗ, передає NOS.

У вересні влада Нідерландів і Швейцарії розповіли про затримання і висилку двох росіян, які намагалися вести спостереження за лабораторією Spiez і підозрювалися в кібератаці на ВАДА. Подробиці цих справ невідомі.

Навесні 2018 року ОЗХЗ займалася вивченням замаху на Сергія та Юлію Скрипаль в Солсбері, а також хімічної атаки в Сирії, в здійсненні якої Захід звинуватив режим Башара Асада та РФ. Росія традиційно відкидає всі звинувачення.

До слова, 3 жовтня президент РФ Володимир Путін дуже різко висловився про Скрипаля, назвавши його покидьком.

Нагадаємо, 5 вересня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Міністр внутрішніх справ Великобританії заявив, що агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо виїдуть за межі Росії.

Як відомо, Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, де заявили, що їздили в Солсбері як туристи.

З розслідування видання The Insider і дослідницької групи Bellingcat стало відомо, що Руслана Боширова насправді звуть Анатолій Чепіга, він є полковником ГРУ і має звання «Героя Росії».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: