Незважаючи на вторгнення Росії, в Грузії нема ворожогоставлення до росіян – Катамадзе

Незважаючи на вторгнення Росії, в Грузії нема ворожогоставлення до росіян – Катамадзе

Ембарго, яке Росія ввела в 2006-му році і яке діяло шість років, змусило Грузію шукати нові ринки - екс-посол

Незважаючи на те, що Росія вторглася до Грузії в 2008-му році, при тому, що країни - єдиновірці та союзники, в Грузії нема ворожогоставлення до росіян. Про це в інтерв’ю «Главкому» сказав колишній посол Грузії в Україні Григол Катамадзе.

«Хоча Росія тільки з нами з усіх пострадянських країн запровадила візовий режим, а потім і повне економічне ембарго, в 2010-му році через два роки після війни президент Саакашвілі в односторонньому порядку прийняв рішення про скасування візового режиму з РФ. Ми ж не будемо говорити про те, що Саакашвілі – проросійський політик», - зазначив він і додав, що це рішення було обумовлено тим, щоб якомога більше туристів приїхали до Грузії і був розвіяний весь пропагандистський туман навколо країни.

«Бо були періоди, коли соцопитування в РФ показували, що для росіян Грузія – ворог № 1, мусульманська країна і так далі. Тож ми намагались через велику кількість відвідувачів Грузії ці стереотипи розвіяти і цієї мети досягли. Росія ж до сих пір тримає візовий режим з Грузією», - сказав екс-посол.

За словами Катамадзе, зі свого боку Грузія намагалася запустити вибудову економічних відносин, і «тут пішли послаблення з боку Росії».

«Але ембарго, яке Росія ввела в 2006-му році і яке діяло шість років, змусило Грузію шукати нові ринки. І зараз, коли з боку Росії пішло послаблення, ви вже не побачите перекосу торгівлі в один бік – грузини зрозуміли, що бути прив’язаними до однієї економіки невірно. Ви не уявляєте зараз бум поставок грузинського вина до Китаю, а раніше грузинські виробники не розуміли нічого, окрім російського ринку», - розказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: