Негода у Чернігові: півсотні людей потребують відселення, організовано збір речей

Негода у Чернігові: півсотні людей потребують відселення, організовано збір речей
Наслідки негоди у Чернігові

У зв'язку з непростою ситуацією жителів міста просять мобілізувати всі сили на допомогу постраждалим в результаті затоплення

У Чернігові через затоплення житлових будинків близько півсотні городян потребують відселення.

Про це повідомляє прес-служба мерії за підсумками засідання комісії з ліквідації надзвичайної ситуації.

За словами заступника міського голови Андрія Черненка, жителям найбільш постраждалих будинків (по вул. Декабристів, 8 та Текстильників, 23) - небезпечно залишатися у своїх оселях. Для них знайшли вільні місця в гуртожитку місцевого будівельного ліцею та навчально-реабілітаційного центру.

У зв'язку з непростою ситуацією жителів міста просять мобілізувати всі сили на допомогу постраждалим в результаті затоплення. Організовано збір коштів для дітей і дорослих, який проводиться в Чернігівському навчально-реабілітаційному центрі №2 (вул. Перемоги, 183). Харчування для постраждалих має намір організувати одне з міських комунальних підприємств.

«Крім того, звільнених будинках буде забезпечена цілодобова охорона порядку силами поліції і муніципальної варти на період приведення в належний стан цих будинків і вивчення ситуації щодо подальшої їх експлуатації», - заявили в мерії.

Для ліквідації наслідків також мають намір залучити місцеві сили Нацгвардії і Залізничного полку.

За інформацією прес-служби, зливова каналізація міста давно відпрацювала свій термін експлуатації, на її заміну Чернігову потрібно не менше 20 млрд гривень.

Зазначимо, у суботу, 30 червня, внаслідок інтенсивних опадів у м. Чернігові сталося підтоплення біля 90 приватних домоволодінь на близько 20-ти вулицях міста.

Нагадаємо, внаслідок ускладнення погодних умов (гроза, пориви вітру) 29-30 червня через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 384 населені пункти у 10 областях.

Внаслідок інтенсивних опадів та поривів вітру в окремих областях зафіксовано випадки підтоплення та пошкодження об’єктів житлової та соціальної сфери.

Держава служба з надзвичайних ситуацій повідомила про погіршення погодних умов у суботу, 30 червня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: