На Житомирщині п'ятьом людям повідомили про підозру за копання бурштину

На Житомирщині п'ятьом людям повідомили про підозру за копання бурштину

Жителі Олевського району та міста Житомира протягом тривалого часу займалися протиправною діяльністю з видобутку бурштину

У Житомирській області п'ятьом людям повідомлено про підозру в незаконному видобутку бурштину.

Про це повідомляє пресслужба Генеральної прокуратури України.

«Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене групою осіб», — розповіли у ГПУ.

Як зазначається, група з п'яти чоловік, жителі Олевського району та міста Житомира, протягом тривалого часу займалися протиправною діяльністю з видобутку бурштину на території місцевого лісництва.

У відомстві повідомили, що організатор незаконного видобутку бурштину, житель Олевська, забезпечував нелегальних старателів відповідною технікою — мотопомпами, транспортом, а також іншим знаряддям для добування корисних копалин загальнодержавного значення.

Наразі п'яти особам повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч.ч. 2, 3 ст. 240 Кримінального кодексу України.

Як відомо, Зеленський змусив написати заяву за власним бажанням керівника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського.

Також президент під час робочої наради з приводу незаконного видобутку бурштину порадив звільнитися керівникам поліції та СБУ Житомирської області.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський 12 серпня представив нового голову Житомирської ОДА під час робочої поїздки в область.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: