На Харківщині від Covid-19 померла жінка, яка продавала свічки в церкві

На Харківщині від Covid-19 померла жінка, яка продавала свічки в церкві

На вихідних жінка з Covid-19 перебувала в церкві

У селі Високопілля Валківського району, у померлої мешканки якого лабораторно підтвердили Covid-19, введено додаткові карантинні заходи, бо пенсіонерка у вихідні торгувала свічками в місцевому храмі та контактувала з великою кількістю людей.

Про це розповіли на брифінгу голова Харківської ОДА Олексій Кучер і його заступник Тарас Пастух.

«На вихідних ця жінка перебувала в церкві, вона займалася продажем свічок. Кількість людей, які контактували з нею, встановлюється. І це велика кількість», - сказав Кучер.

Наразі у Високопіллі введено додаткові карантинні заходи: контролюється в’їзд і виїзд транспорту – транзитний направляється в об’їзд, також перевіряються люди, які могли контактувати з жінкою.

«Туди відправлені відповідні бригади, які відбирають біоматеріал у контактних осіб, щоб провести тести», - зазначив Пастух.

На вулицях також посилили наряди поліцейських. У найближчі дні серед жителів повинні зібрати аналізи і перевірити їх. Транзитний транспорт не зупиняється в селі, а об'їжджає його.

Отже, за весь період реєстрації в області зафіксовано 79 випадків підозри на Covid-19(+9 нових підозр за останню добу), з них:

  • 25 випадків підтверджено;
  • 26 спростовано;
  • один хворий одужав;
  • одна хвора померла.

Станом на 9 ранку 15 квітня в Україні лабораторно підтвердили коронавірус у 392 людей, що є антирекордом за весь час пандемії в Україні. Отже, коронавірус в Україні вже виявлено у 3764 людей. На сьогоднішній день від коронавірусу вже померли 108 українців, 143 пацієнти одужали. 

Загалом кількість випадків зараження коронавірусом у світі перевищила 2 млн, від інфекції померли понад 126 тисяч осіб. 
Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: