На Банковій розповіли, як реанімувати роботу ТКГ по Донбасу

На Банковій розповіли, як реанімувати роботу ТКГ по Донбасу
«Американська сторона отримала прохання приєднатися до процесу переговорів щодо припинення війни на Донбасі»
Фото з відкритих джерел

«Наразі у Нормандському форматі немає значного прогресу і це відображається у роботі ТКГ»

Робота Тристоронньої контактної групи в Мінську гальмує через низку проблемних питань. Бо на тлі протиріч, що повинно бути першим – виконання політичної частини Мінських домовленостей, чи безпекових – зараз це просто майданчик для вирішення гуманітарних питань. Головний технолог Банкової Михайло Подоляк в інтерв’ю «Главкому» розповів, чому робота ТКГ уповільнилася та як її прискорити.

«Як відомо, Тристороння контактна група – це фактично ключовий технічний формат, який створений для конкретного пропрацювання досягнень Нормандського формату. Наразі у Нормандському форматі – з різних причин – немає значного прогресу і це відображається у роботі ТКГ. Але це також означає і те, що коли вдасться активізувати роботу «Норманді», це призведе й до активізації роботи ТКГ», – наголосив Михайло Подоляк.

Він нагадав, що днями відбувся саміт США–Росія. «Американська сторона отримала прохання приєднатися до процесу переговорів щодо припинення війни на Донбасі. Вже заявлено про те, що американська сторона у комунікації з представниками України визначиться, яким може бути внесок США», – уточнив головний технолог Офісу президента.

Михайло Подоляк розповів, що в липні відбудеться візит президента Володимира Зеленського у Вашингтон. Тож саме у такому таймінгу – липень-серпень – можливі новини щодо цих переговорів. «В ОП, в президента є повне розуміння того, як і куди розвивається ситуація, з якими ризиками ми маємо справу, які напрямки корекції наших планів в нас є», – резюмував він.

Додамо, що голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що перенесення переговорів з Білорусі дозволило б змінити формат ТКГ. На його думку, переговорний процес в ТКГ міг би вийти на рівень посадових осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: