МЗС Польщі готує «чорний список» українців

МЗС Польщі готує «чорний список» українців
Глав МЗС Польщі Вітольд Ващиковський

Публічно імена українських персон нон грата оголошуватися не будуть

Міністерство закордонних справ Польщі готує список українців, яким буде заборонено в'їзд до країни. Про це повідомляє польське видання Dziennik.pl з посиланням на свої джерела.

За даними видання, публічно імена персон нон грата оголошувати не будуть.

Міністр закордонних справ Вітольд Ващиковський хоче, щоб фігуранти «чорного списку» дізналися лише на кордоні, чи впустять їх до Польщі.

За інформацією джерел польського видання, в цьому списку знаходиться і голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

В'ятрович, коментуючи цю інформацію, порівняв дії Польщі з Росією. «Вже кілька років є персоною нон-грата в Росії. Зараз, кажуть, отримав заборону в'їзду в Польщу. Мене більше турбує не обмеження власного пересування, а те, що демократична Польща зазвучала в унісон з авторитарною Росією», - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомлялося, 8 листопада глава Української держави Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України і Польщі з метою запобігання подальшої ескалації напруги між двома країнами. Польська сторона погодилася на цю пропозицію.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковький заявив, що Київ «використовує» Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Глава польської дипломатії зауважив, що «кісткою незгоди» у двосторонніх відносинах є історія, «до певної міри» освіта, а також повернення польській громаді в Україні церковного майна – костелів та парафіяльних будинків.

Ващиковський підкреслив, що після візиту до Львова він хоче зустрітися з президентом РП Анджеєм Дудою, але «не має для президента оптимістичних новин».

Глава польської дипломатії зазначив, що рішення про те, чи їхати в Україну в середині грудня, Дуда має прийняти самостійно, «але ситуація є досить складною».

Своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда заявив, що люди, які відверто проголошують націоналістичні і антипольські погляди, не повинні займати важливих посад в українській політиці

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: