МОЗ почав готуватися до другої хвилі коронавірусу

МОЗ почав готуватися до другої хвилі коронавірусу
На сьогодні в Україні є 26 тисяч пустих ліжок для прийняття хворих на коронавірус

Заходи з підготовки активно зосереджені у Чернівецькій області, де сьогодні фіксують найвищу статистику захворюваності на Covid-19

В Україні вже розпочалася підготовка системи охорони здоров’я до прийняття хворих до другої та наступних хвиль пандемії коронавірусу.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі ток-шоу Савіка Шустера.

За його словами, на сьогодні в Україні є 26 тисяч пустих ліжок для прийняття хворих на коронавірус, з яких зайнято лише 3 тисячі ліжок.

«Зараз пусті ліжка - це 26 тисяч і 2, 5 тисяч апаратів ШВЛ. Зайнятих - 3 тисячі ліжок і близько 60-ти людей перебуває на апаратах ШВЛ. Тобто ми маємо 10% зайнятості тих ліжок, які готові приймати хворих. Це перша хвиля. Далі друга та третя хвиля вже продумана для перепрофілізації», - заявив Ляшко.

Зокрема, заходи з підготовки активно зосереджені у Чернівецькій області, де сьогодні фіксують найвищу статистику захворюваності на Covid-19.

Він уточнив, що пікове навантаження на систему охорони здоров’я через велику кількість випадків Covid-19 могло б привести до того, що,«крім коронавірусної хвороби, у нас би росла летальність від інших хвороб – інфарктів, інсультів, коли «швидка» не встигала б виїжджати до хворого і транспортувати його до медустанови».

Раніше, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що різкого стрибка заражень Covid-19 вдалося уникнути і зараз Україна вже перебуває на плато, яке, тим не менш, може бути довшим, ніж в країнах, де був зареєстрований пік пандемії.

Станом на 9:00 8 травня в Україні 14195 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 361 летальний, 2706 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 504 нові випадки. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

Хворобу підтверджено у 977 дітей та 2 758 медиків. Усього в Україні досліджено 159 155 зразків методом ПЛР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: