Митрополит УПЦ МП поскаржився на те, як його принижували у Росії

Митрополит УПЦ МП поскаржився на те, як його принижували у Росії
Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП Софроній

«У Росії мене називали націоналістом, хохлом, потім вигнали звідти»

Митрополит Черкаський і Канівський Української православної церкви Московського патріархату Софроній розповів про ставлення до українців у Росії. Архієрей сам відчув на собі його, навчаючись та несучи службу у сусідній країні. Митополит в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому» згадав, що в Росії його називали націоналістом, хохлом, а потім взагалі вигнали звідти.

За словами Софронія, тепер в Україні його також називають націоналістом і говорять, що «негідний». Але, на його думку, він давно тримається  однієї лінії в УПЦ МП - проукраїнської. «Якщо це корисно для моїх людей, я готовий за них страждати. Без страждання у нашому житті – не має життя. Господь постраждав за всіх. А кожна людина повинна страждати сама за себе. Якщо ти будеш турбуватись за тих людей, яких тобі Господь доручив, то це вже тобі буде хвала. Але хвала не зараз, а у вічності, від Бога!», - каже митрополит.

Нагадаємо, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Найближчим часом має бути скликаний архієрейський Собор для об'єднання трьох українських православних церков. Нова помісна церква отримає автокефалію від Вселенського патріарха.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: