Митрополит Московської церкви боїться, що якщо перейде до Помісної церкви, то купуватиме миро за валюту

Митрополит Московської церкви боїться, що якщо перейде до Помісної церкви, то купуватиме миро за валюту
Митрополит Софроній дозволив парафіям переходити в Українську церкву
Фото: raskolam.net

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП Софроні заявив, що раніше він щороку їздив у Москву і брав по два літри мира, і у нього за це ніхто ніколи не брав ані копійки

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ Софроній в інтерв'ю «Главкому» пояснив, що його поки що стримує від переходу до Православної церкви України. Проукраїнський єпископ боїться, що у новій церкві він потрапить у ще більшу залежність, ніж зараз УПЦ МП залежить від Москви.

Зокрема митрополит Софроній висловив непокоєння, що якщо перейде до Української церкви, то купуватиме миро за валюту.

«Коли я у Москві брав миро, а це недешева штука, щоби ви знали, їх до 12 різних видів. Щороку я їздив і брав по два літри мира. У мене за це ніхто ніколи не брав ані копійки, я нікому нічого не давав. А тепер, щоби мені взяти миро у Греції (мається на увазі Константинополь), то я повинен буду їхати туди. А це ж дорога і даватимуть мені миро не за одну гривню, а за євро чи за долари. А це немало. Якщо велика єпархія, багато витрат на хрещення, то не знаю, чи мені вистачить два літри на один чи два роки» - пояснив він.

Раніше «Главком» повідомляв, що Митрополит Софроній дозволив парафіям переходити в Українську церкву. «У мене в єпархії демократія. Хочеш – іди до нової церкви, хочеш – ні», - каже митрополит.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія (УПЦ КП). Саме йому урочисто вручатимуть Томос на Святвечір 6 січня у Константинополі.

Зазначимо, що 22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон, що зобов’язує  УПЦ МП обрати собі нову назву, яка містила інформацію про те, що центр цієї релігійної організації розташований у країні-агресорі.

Детальніше читайте тут: Митрополит Софроній: Я ні туди і ні сюди. Але у Московському патріархаті не залишаюся

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: