Велика столична парафія Московського патріархату перейшла до Православної церкви України

Велика столична парафія Московського патріархату перейшла до Православної церкви України
Митрополит Олександр (Драбинко) під час літургії у Спасо-Преображенському храмі у Києві
Фото: Facebook митрополита Олександра (Драбинка)

Митрополит Єдиної церкви Олександр подякував колишньому «регіоналу», який сприяв єдності парафії

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Православної церкви України Олександр (Драбинко) під час ранкової служби у Спасо-Преображенському соборі Києва висловив подяку екс-депутату від Партії регіонів Ігору Лисову. Про це повідомляє кореспондент «Главкома».

«Я хочу подякувати Ігорю Лисову за те, що наша парафія залишилася в єдності», сказав митрополит Олександр (Драбинко). За інформацією «Главкома», 18 грудня відбулося засідання парафіяльної ради, яку очолює колишній народний депутат від Партії регіонів регіонів Ігор Лисов. На зібранні позитивно вирішилося питання переходу громади з УПЦ МП до Православної церкви України. Митрополит Олександр (Драбинко) продовжуватиме служити у Спасо-Преображенському соборі в столиці, що на Теремках.

Як повідомляв «Главком», у суботу 15 грудня у Києві відбувся Об’єднавчий собор, на якому утворилася Православна церква України, її предстоятелем було обрано митрополита Епіфанія.

Делегатами Собору були двоє єпископів з церкви Московського патріархату: митрополит Вінницький і Барський Симеон і митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: