Митниця відкрила доступ до інформації про експорт та імпорт України

Митниця відкрила доступ до інформації про експорт та імпорт України

Статистика з експорту-імпорту товарів за останні три роки тепер доступна кожному, хто має бажання в ній розібратися

Державна митна служба України запустила онлайн-сервіс, де зібрані дані щодо торговельної статистики України з 2018 року по 1 квартал 2020 року.

Про це повідомив голова Держмитслужби Максим Нефьодов.

«Митниця відкрила статистичні дані по товарообігу: відтепер обсяги імпорту та експорту України з будь-якою країною та по будь-якому товару — за посиланням», — повідомив Нефьодов.

screenshot_2_08

Наразі на новому порталі доступну 9 модулів інформації. Зокрема, там можна дізнатися дані про товарообіг, експорт, імпорт, торговельне сальдо (експорт мінус імпорт), обсяги сплачених податків та мит за групами товарів та за будь-якою країною, податкове навантаження на 1 долар вартості ввезеного товару, середню митну вартість імпортних товарів тощо.

У ДМС записали спеціальну відеоінструкцію, яка має навчити користуватися порталом, а також планують записувати додаткові інструкції для кожного з інформаційних модулів.

«Через високий інтерес до даних та ймовірно велику кількість одночасних заходів на сайт, можливі тимчасові проблеми із доступом до сервісу. Ми працюємо над посиленням серверних потужностей Держмитслужби», — додав Нефьодов

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: