Місцеві вибори: в Україні поліція відкрила понад 120 кримінальних справ

Місцеві вибори: в Україні поліція відкрила понад 120 кримінальних справ
Поліція фіксує порушення виборчого законодавства

П'ята частина цих проваджень стосується ймовірних фактів підкупу

На сьогодні Національна поліція відкрила 123 кримінальних провадження за фактами порушення виборчого процесу. Про це в ефірі ток-шоу «Свобода слова» заявив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

«На цей момент 123 кримінальних провадження вже відкрито Національною поліцією. В той самий час хочу сказати і про підкуп виборців. П’ята частина всіх кримінальних проваджень — це підкуп. Продовжується та сама історія. Це, зокрема, ті самі продуктові набори з логотипами політичних партій», – сказав голова Нацполіції.

За його словами, поліція фіксує факти інших способів підкупу виборців: громадянам за місяць до виборів пропонують проголосувати за якогось кандидата та видають за це аванс близько 300 гривень. Пізніше виборцю кажуть ім’я конкретного кандидата, за якого потрібно віддати голос, і просять сфотографувати бюлетень.

Голова Нацполіції нагадав, що в Україні цілодобово працює ситуаційний центр МВС та Нацполіції, де правоохоронці в онлайн режимі отримують всю інформацію, зокрема й про порушення під час виборчого процесу.

Нагадаємо, що Верховна Рада України призначила проведення місцевих виборів на 25 жовтня 2020 року.

До слова, за 27 вересня, в Україні поліцейські відкрили 15 кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого законодавства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: