Міністр енергетики пояснив, чому українці повинні платити за газ, яким не користуються

Міністр енергетики пояснив, чому українці повинні платити за газ, яким не користуються
Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель

«Потрібно постійно витрачати гроші для того, щоб підтримувати все в робочому стані», - заявив Оржель

Українці мусять сплачувати рахунки за транспортування газу, навіть якщо не користуються ним для того, щоб підтримувати систему в робочому стані.

Про це ефірі «Свободи слова» на каналі ICTV повідомив міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

«Це робиться для того, щоб український споживач у будь-який момент міг відкрити газ і отримати його. Це коштує грошей. Є ті витрати, які є умовно постійними. Тобто їх треба вкладати навіть, якщо ти не споживаєш. Так складається тариф. Це така сама послуга, як і водопостачання. Іноді таку систему називають ще абонплатою. Потрібно постійно витрачати гроші для того, щоб підтримувати все в робочому стані», - заявив міністр.

Оржель також пояснив різницю у платіжках в різних регіонах. Він зазначив, що ціни за доставку різні, через те, що у кожного споживача є своя інфраструктура, яка доставляє газ.

Відповідно, якщо споживачі споживають менше, то вони повинні платити більше за користування цією інфраструктурою.

Зі свого боку голова комітету з питань енергетики Андрій Герус додав, що будуть звернення до НКРЕКП з проханням про мінімальну плату, якщо газу споживається мінімально або не споживається взагалі.

Як відомо, через додаткові платіжки за транспортування газу люди стоять у величезних чергах.

На днях заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко заявив, що у лютому Міністерство соціальної політики донарахує субсидію та пільгу за нову послугу з розподілу природного газу автоматично, тож додаткове звернення громадян не потрібне

Нагадаємо, з 1 січня за газ і його доставку українці повинні платити окремо. Сума в платіжці за розподіл газу залежить від спожитих обсягів. За основу буде братися обсяг використаного палива за попередній період (на 2020 рік це час із 1 жовтня 2018-го до 30 вересня 2019-го), який ділиться на 12 і множиться на тариф місцевих операторів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: