Міністерка Лапутіна поскаржилась на ЗМІ, які створюють поганий образ ветеранам

Міністерка Лапутіна поскаржилась на ЗМІ, які створюють поганий образ ветеранам
Лапутіна вважає, що Україні варто вивчити та імплементувати найсучасніші практики медичної і психологічної реабілітації ветеранів
Фото з відкритих джерел

Міністерка Лапутіна: Наші медіа створюють образ ветерана як того, кого водій викидає з маршрутки

Очільниця Мінветеранів покладає на медіа відповідальність за «створення у суспільстві негативного образу ветеранів» і визнає, що головна соціальна і психологічна робота міністерства з ветеранами ще попереду. Про це Юлія Лапутіна розповіла в інтерв’ю РБК-Україна.

«Поки не вдається подолати повністю усталені бюрократичні практики, але ми розуміємо, що пріоритетність в державі ветеранської політики існує. Це підтверджує керівництво держави на рівні президента, прем'єр-міністра країни, і нам це додає натхнення. Ми зараз якраз розробляємо стратегію міністерства на найближчі роки», – наголосила вона.

Лапутіна визнає: в Україні система психологічної реабілітації досі залишається пострадянською, хоча з початку війни дуже багато волонтерів-психологів, лікарів-психіатрів і не лише долучилися до допомоги, а й відпрацювали свої, унікальні методики

«До речі, ветеран – це той, хто прийшов, коли війна закінчилася. В Україні ж, на жаль, ми маємо ситуацію, коли російська агресія не припиняється. І тому будь-який воїн, який став на захист країни, має розуміти, що він завжди буде захисником», – підкреслила чиновниця.

На думку очільниці Мінветеранів, «у медіа створюється негативний образ захисників, ЗМІ не хочуть брати позитивні речі».

«У нас ветерани – значною мірою ті, хто повернувся до мирного життя, розпочав власну справу, сам бере на роботу ветеранів, є активним громадянином, який створює відповідні проекти для молоді тощо, промотує українські цінності в суспільстві. Ветеран – це захисник, це гордість. А у нас медіа створюють образ ветерана як того, кого водій викидає з маршрутки», – переконана вона.

Лапутіна вважає, що Україні варто вивчити та імплементувати найсучасніші практики медичної і психологічної реабілітації ветеранів і найкраще для цього підходить досвід США.

«У США аналог Мінветеранів за бюджетом другий після Пентагону. У них ще з часів війни у В'єтнамі багато ветеранів, і вони стикнулися з тим, що медична і психологічна реабілітація – одні з найважливіших кроків, щоб повернути людину до мирного життя. Майже кожний штат має сучасні реабілітаційні центри, є програми, за якими ветерани отримують допомогу. Ми хочемо цей досвід вивчити та імплементувати найсучасніші практики», – сказала Юлія Лапутіна.

Раніше стало відомо, що Міністерство у справах ветеранів у жовтні 2021 року перенесе посвідчення учасника бойових дій у додаток «Дія».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: