Матіос назвав попередню причину вибуху на Рівненському полігоні

Матіос назвав попередню причину вибуху на Рівненському полігоні
Фото міномета «Молот», який вибухнув під час навчань на Рівненському полігоні
Фото: «Цензор.НЕТ»

За словами військового прокурора, показання учасників навчань різняться між собою

Точну причину вибуху на Рівненському полігоні встановить експертиза зі слідчим експериментом відтворення обставин трагічної події – «все інше - лише попередня оцінка об'єктивних даних».

Про це головний військовий прокурор України Анатолій Матіос написав в коментарі на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Показання учасників навчань різняться між собою. Ніхто не може точно сказати, чи був перший вистріл і несправність міномета, чи вибух стався через подвійне заряджання. На думку слідства, міномети працювали без запобіжників, що спричинило змогу подвійного заряджання. Вибух відбувся відразу після чергового заряджання. Характер та обставини розриву міномету також на це вказують», - повідомив Матіос.

За його словами, попередньо у діях незалежного спостерігача стрільб є всі ознаки службової недбалості: «відстань між мінометами - 8 метрів замість передбачених вимогами 20, глибина окопів також не відповідала нормативам».

«Детальні висновки дасть відповідна експертиза. Всі речові докази (залишки та осколки міномета та міни) вилучені», - зазначив військовий прокурор.

Нагадаємо, військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху на Рівненському полігоні, в результаті якого загинули троє бійців та дев’ятеро постраждали.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів напрацює необхідні пропозиції, щоб в Україні більше не повторилася ситуація із загибеллю військових від вибуху вітчизняної техніки.

У Міноборони озвучили основну версію вибуху на Рівненському полігоні - це порушення техніки безпеки. Президент Петро Порошенко доручив на навчаннях до завершення розслідування міномети «Молот» не застосовувати.

Читайте також: Смертельний «Молот» Пашинського. Усі подробиці трагедії на Рівненському полігоні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: