Лукашенко вирішив, скільки національний авіаперевізник має заробити на евакуації білорусів

Лукашенко вирішив, скільки національний авіаперевізник має заробити на евакуації білорусів
Білорусь організує евакуаційні рейси. Хоча ще місяць тому президент Лукашенко категорично заперечував таку можливість
Фото: Центр транспортних стратегій

«Белавіа» повідомляє, що евакуаційні рейси будуть виконуватись з рентабельністю 3%

Уряд Білорусі затвердив порядок відшкодування витрат на організацію евакуаційних рейсів, згідно з яким громадянам доведеться заздалегідь заповнити спеціальну форму повідомлення, заплатити за квиток, а після евакуації - компенсувати бюджетні витрати на рейс. Про це повідомляє «Інтерфакс».

Згідно з постановою, евакуація білорусів з-за кордону здійснюватиметься на підставі електронних квитків при попередній оплаті і з повідомленням про розмір бюджетних коштів, які необхідно відшкодувати через організацією евакуаційного рейсу. Авіакомпанія «Бєлавіа» розраховує витрати на організацію евакуаційного рейсу гроші з урахуванням рентабельності у 3%. Відповідне повідомлення розміщено на сайті авіаперевізника.

Як повідомляв «Главком», наприкінці березня 2020 року президент Білорусі Олександр Лукашенко заборонив відправляти чартерні рейси за кордон для повернення білорусів, які покинули територію країни після попередження про пандемію коронавірусу.

Раніше стало відомо, що, всупереч рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) заборонити масові заходи, в Білорусії з 20 квітня відновиться навчальний процес у школах, а 25 квітня буде проведено республіканський суботник.

За останніми даними, в Білорусі коронавірусом заразилися 4779 осіб, 42 - померли. Загальна кількість інфікованих вірусом SARS-CoV-2 в світі перевищила 2,2 мільйони людей; 148 тисяч померли, 558 тисяч вилікувалися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: