Літак Qantas здійснює перший прямий рейс з Австралії в Лондон

Літак Qantas здійснює перший прямий рейс з Австралії в Лондон
Літак Boeing 787-9 Dreamliner авіакомпанії Qantas

Маршрут протяжністю 14 498 км повинен бути подоланий орієнтовно за 16-17 годин

Авіакомпанія Qantas здійснює перший безпересадочний переліт між австралійським Пертом і Лондоном. Рейс QF9 виконується на Boeing 787-9 Dreamliner.

Як повідомляє ЦТС, маршрут протяжністю 14 498 км повинен бути подоланий орієнтовно за 16-17 годин. Згідно з розкладом, літак повинен прибути в Лондон в 04:10 за Гринвічем, зараз лайнер летить з невеликим випередженням графіка.

«Переліт довжиною 14498 кілометрів буде першим регулярним пасажирським перельотом, який прямо зв'яже Австралію з Європою», - йдеться на сайті Qantas.

В історичний рейс вирушили 200 пасажирів (всього місць 236) і 16 членів екіпажу. Гендиректор Qantas Group Алан Джойс, який став одним з пасажирів на інавгураційному рейсі, назвав його важливою віхою для Австралії, а також для всієї світової авіації.

«Це воістину історичний політ, який відкриває нову еру подорожей. Вперше Австралія і Європа мають прямий повітряний зв'язок», - сказав Джойс.

Qantas почала літати між Австралією і Європою з 1947 року - такі рейси називалися «стрибок кенгуру», оскільки Сідней і Лондон з'єднувалися перельотами з проміжними посадками в Дарвіні, Сінгапурі, Калькутті, Карачі, Каїрі, Тріполі і Римі.

«Раніше переліт займав чотири дні і включав сім зупинок. Тепер же ми можемо пов'язати Австралію і Великобританію одним стрибком», - заявив головний виконавчий директор Qantas Group Алан Джойс.

Маршрут сьогоднішнього рейсу є третім в світі по протяжності і першим таким для Boeing Dreamliner. Перед вильотом повітряне судно було заправлено близько 92 т палива.

Вартість квитка на рейс склала приблизно 1 300 доларів.

Як повідомляв «Главком», 23 березня керівництво аеропортів «Бориспіль» та «Львів» підписало договори про початок польотів з ірландською компанією-лоукостером Ryanair.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: