Легалізація зброї в Україні. У Авакова розкрили деталі підготовки закону

Легалізація зброї в Україні. У Авакова розкрили деталі підготовки закону
Ілюстративне фото

Міністерство внутрішніх справ України готове співпрацювати з міжнародними партнерами у питанні легалізації зброї

Міністерство внутрішніх справ (МВС) готове співпрацювати з міжнародними партнерами у питаннях контролю за обігом зброї. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров, повідомляє пресслужба МВС.

Гончаров зазначив, що важливим лишається нормативне питання врегулювання незаконного і законного обігу зброї.

«Чудовим результатом нашої спільної роботи буде напрацювання єдиного варіанту закону, який би відповідав європейським стандартам, про врегулювання обігу зброї. Документ повинен бути з чітким визначенням дефініцій. Адже одним із ризиків є питання нормативної невизначеності. Ми повинні створити чіткі правила гри, тоді нам буде простіше дотримуватися контрою за цими правилами», - сказав.

Заступник міністра додав, що у вищих навчальних закладах системи МВС студенти і курсанти отримують всі необхідні знання для роботи з обігом зброї. МВС підтримує ініціативу проведення спільних міжнародних навчань та тренінгів.

До цього новий глава Нацполіції Ігор Клименко говорив, що легалізацію зброї можливо провести тільки після завершення бойових дій.

Раніше, ще до президенства, Володимир Зеленський заявив, що виступає проти легалізації зброї. Він говорив, легалізація зброї в країні, де йде війна, це неправильно.

Згодом Зеленський зазначив, що вважає передчасним легалізувати носіння вогнепальної зброї в Україні.

«Я думаю, що в країні, на території якої дуже багато зброї, неофіційної, ми не можемо давати можливість, щоби люди носили зброю», — сказав він.

Президент додав, що в майбутньому це можна буде обговорювати в «якомусь форматі», але зараз це передчасно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: