Корупційний скандал у Херсоні. ДАБІ зробила спеціальну заяву

Корупційний скандал у Херсоні. ДАБІ зробила спеціальну заяву
Державна архітектурно-будівельна інспекція розіслала заяву, де засуджує вчинок керівника територіального органу

Чиновник разом зі спільниками вимагали і отримали $4500 за погодження документації

Як раніше повідомляв  «Главком», у  Херсоні на хабарі затримали керівника місцевої Державної архітектурно-будівельної інспекції. Чиновник разом зі спільниками вимагали і отримали $4500 за погодження документації. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України у зв’язку з затримання керівника територіального органу в Херсонській області оприлюднила заяву. «Главком» подає повний текст:

«Херсонська область була, та як показує прикрий інцидент затримання керівника територіального органу ДАБІ, залишається однією з найпроблемніших у сфері держархбудконтролю.

13 вересня на нараді, що відбулась під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка за участі Генерального прокурора України Юрія Луценка, було озвучено факти зловживань в Херсонській області. У результаті керівника територіального органу ДАБІ у Херсонській області було звільнено.

Після цього розпочався пошук нового кандидата на посаду. За рекомендацією Херсонської обласної державної адміністрації та за погодженням із представниками бізнесу було висунуто кандидатуру Сергія Циклінського.

25 жовтня його призначено на посаду начальника Управління Держархбудінспекції в Херсонській області за переведенням із Херсонської обласної державної адміністрації під гарантії порядності та прозорості роботи.

Однак, встановлені сьогодні факти демонструють, що Сергій Циклінський не виправдав покладених на нього сподівань. Чітка позиція Держархбудінспекції – таким людям не місце в системі держархбудконтролю.

Державна архітектурно-будівельна інспекція засуджує скоєний керівником територіального органу вчинок та водночас висловлює подяку Генеральній прокуратурі України і правоохоронним органам за проведену оперативну роботу та виявлення ганебного факту корупції.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України налаштована на очищення системи держархбудконтролю та викорінення корупційних ризиків у галузі будівництва. ДАБІ готова співпрацювати як з правоохоронними органами, так і громадськістю та забудовниками для якісної реалізації цього завдання».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: