Королева Єлизавета II інвестувала в офшори мільйони фунтів

Королева Єлизавета II інвестувала в офшори мільйони фунтів
Королева Єлизавета II

Представник королеви Єлизавети II вже визнав інвестиції в фонд на Кайманах

Фонд королеви Єлизавети II опинився серед клієнтів юридичної фірми Appleby, що займається реєстрацією офшорів, а також надає послуги з податкового планування та корпоративного управління.

Про це йдеться в міжнародному журналістському розслідуванні «райські папери».

Як повідомляє «Новая газета», компанія Appleby, архів якої потрапив до рук журналістів, була заснована у 1898 році на Бермудах, колонії Великої Британії. 

Appleby вважалася одним з найбільш «чистих» офшорних реєстраторів світу: в компанії існувала сувора процедура перевірки клієнтів. Наприклад, багатьом людям з Росії Appleby відмовляла в реєстрації офшорів в зв'язку з їх родинним зв'язками з чиновниками або менеджерами держкомпаній або в зв'язку зі згадуванням їх імен у ЗМІ в контексті корупційних скандалів.

У дослідженні йдеться, що герцогство Ланкастера, яке керує активами особистого доходу королеви Єлизавети II, інвестувало у фонд на Кайманових островах. Цей фонд в свою чергу вкладав гроші в компанію, яка контролює скандальну фінансову організацію BrightHouse у Великій Британії.

BrightHouse надавала мікропозики клієнтам майже під 100% річних. У жовтні 2017 року органи нагляду визнали умови багатьох позик несправедливими та зобов'язали BrightHouse виплатити майже 15 мільйонів фунтів в якості компенсації 250 тисячам клієнтів.

Представник королеви Єлизавети II у відповіді на запит газети The Guardian визнав інвестиції в фонд на Кайманах, але при цьому підкреслив, що герцогству Ланкастера було невідомо про подальші вкладення в BrightHouse.

Видання ВВС додає, фонди Єлизавети ІІ загалом інвестували в офшори близько 10 млн фунтів (13 млн доларів).

Як повідомляв «Главком», ввечері 5 листопада з’явився новий офшорний компромат на світові компанії та політиків. Журналісти з різних країн дослідили 13,4 млн документів, де згадуються імена понад 120 політиків з майже 50 країн світу, а також підприємства, спортсмени, бізнесмени та інші високопоставлені особи.

Зокрема ЗМІ припускають, що метою створення офшорної компанії президентом Петром Порошенком могла бути мінімізація податків, а не плани передати бізнес Roshen у «сліпий траст».

Також повідомлялося, що Кремль інвестував у Twitter та Facebook.

За інформацією з «Райських паперів», загалом оліхархи сховали в офшорах майже €8 трильйонів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: