Контроль за зброєю. Міноборони пояснило, чому нова система – горе для окупантів

Контроль за зброєю.  Міноборони пояснило, чому нова система – горе для окупантів
Україна впроваджує систему моніторингу та контролю поставленої зброї
фото з відкритих джерел

Маляр повідомила деталі контролю за використанням західної зброї

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що Україна уже кілька місяців як ініціювала, і за участі партнерів запроваджує механізм моніторингу та контролю поставленої зброї. Про це Маляр повідомила на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, Росія намагається дискредитувати Збройні сили України та підірвати довіру партнерів до Києва.

«Але всі ці зусилля ворога по дискредитації України марні. Бо Україна вже кілька місяців як першою ініціювала, і зараз, за участі західних партнерів, активно втілює у життя розгалужену систему моніторингу та контролю поставленої нам зброї», – заявила вона.

Маляр додала, що ці механізми вже запущено, з часом їх планують вдосконалювати.

За словами урядовиці, деякі країни-союзники направили до України своїх представників, які можуть спостерігати за використанням наданого озброєння. Також Україна у 2019 році почала впроваджувати натівську систему обліку і контролю логістики LOGFAS, яка «забезпечує прозорість обліку та використання міжнародної військової допомоги».

«Зараз пришвидшено процес впровадження LOGFAS і вже проводиться підготовка військових використання цієї системи. Робимо усе можливе, аби довести її до рівня батальйону», – зазначила Маляр.

Крім того, вона повідомила, що українські та американські фахівці працюють над іще однією системою контролю, яку незабаром планують запустити в роботу.

«Уже впроваджено та використовується модуль інформаційно-аналітичної системи «СОТА» щодо моніторингу постачання Україні озброєння від країн-партнерів в режимах «загальнодоступна інформація», «інформація для службового користування» та «таємна інформація», – додала заступниця міністра.

Цей модуль дозволить, зокрема, контролювати нові поставки за статусом та країнами, які їх надають.

«Ми зацікавлені у максимальній прозорості у питаннях постачання західного озброєння, що є визначальним для нашої Перемоги над російським агресором», – підсумувала Маляр.

Як раніше повідомлялося, Німеччина передала Україні реактивні системи залпового вогню Mars II і ще три гаубиці PzH 2000.  Нагадаємо, Бундестаг вимагає від уряду Німеччини передавати танки напряму Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: